Valko Kartano

Valko Kartano sijaitsee Loviisassa, Valkon merihenkisessä kaupunginosassa, keskellä aktiivista asuinyhteisöä. Pääosa asukkaistamme on mielenterveys- ja päihdekuntoutujia ja heidän kotinsa on saunallisissa rivitaloasunnoissa, joissa on viihtyisä pieni keittiö.

Yhteisenä olohuoneena toimii päärakennus, jonne kokoonnutaan tarinoimaan päivän tapahtumista. Täällä on nautittu lukuisia kakkukahveja ja elämän ilohin tai murheisiin on osallistunut koko yhteisö.

Aidattu puistomainen, esteetön piha tarjoaa mainion ulkoilualueen omatoimisille asukkaillemme. Huoneistot ovat täysin kalustettuja mutta myös omia huonekaluja voi tuoda luomaan tuttua ilmapiiriä.

Susanne Vauhkonen

"

Meidän hoitokodissamme jokainen päivä on erilainen ja kaikki asukkaamme ovat omia persooniaan. Jokaisen toiveita ja tarpeita huomioidaan mahdollisimman paljon.

Meille on erityisen tärkeää kehittää toimintaamme koko henkilöstömme voimin. Kaikkien ideoita ja ajatuksia uusista toimintatavoista kuunnellaan. 

Hoitokotimme on elävä ja kehittyvä yhteisö, jossa asukkaat ovat aina keskipisteessä. Positiivisella otteella mennään!

Susanne Vauhkonen, hoitokodin johtaja

"

Valko Kartanossa viihdytään vehreän luonnon lähellä, toimivissa tiloissa

  • turvallinen ja luonnonkaunis ympäristö, sijainti lähellä Loviisaa
  • oma, aidattu piha-alue istutuksineen ja istuinryhmineen
  • lämminhenkinen ja avoin ilmapiiri 
  • ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö
  • 16 saunallista rivitalotasoista kaksiota ja kolmiota
  • täysin kalustetut huoneistot
  • myös omia huonekaluja voi tuoda
  • asunnoissa on omat pienet puutarhat
  • oman keittiön ateriat tarjolla kodikkaassa ruokasalissa
KM 2015 Web
IMG 8730 2 ForWeb

Valko Kartanossa järjestetään monenlaisia aktiviteetteja asukkaiden virkistykseksi ja toiminnallisuuden kehittämiseksi. Kukin voi osallistua omien toiveidensa ja tilanteensa mukaisesti.

Leivomme ja askartelemme yhdessä asukkaiden kanssa. Silloin tällöin lähdetään teatteriin tai elokuviin ja ruokasalissamme pidetään konsertteja, musiikkiesityksiä ja muotinäytöksiäkin. Hoitokodin omat, ulkona pidettävät syysmarkkinat ovat olleet monen syksyinen kohokohta.

Asukkaita ilahduttaa myös omat kesäkanat, joiden hoitamiseen ja voi osallistua.  Kaverikoiriakin meillä käy usein paijattavana. 

Noudatamme kaikessa toiminnassamme aina kulloinkin ajankohtaisia koronamääräyksiä.

 

Olemme ylpeitä oman keittiön ja emäntiemme tekemästä hyvästä ja monipuolisesta kotiruuasta. Monille yhteiset ateriat ovat ne päivän kokokohta. 

Emännät yllättävät asukkaita makoisilla syntymäpäiväkakuilla ja silloin tällöin vietetään erilaisia teemapäiviä vaikkapa kreikkalaisen ruuan parissa. 

Erityisesti joulun ja muiden juhlapyhien aikaan keittiöstä tuleekin houkuttelevia tuoksuja. Tilanteen salliessa myös omaiset ja vieraat ovat tervetulleita yhteisiin juhliin ruoka- tai kahvipöydän ääreen. 

Pidämme huolta tasapainoisesta ja ravitsemuksellisesti hyvästä ruokatarjonnasta ja eri ruokavaliot sekä erityistoivomukset huomioidaan aina asukaskohtaisesti. 

184210512 1113973615752620 4808254269245584874 n
heart 700141 ForWeb

Valko Kartanon toiminnan lähtökohta on asiakkaan kokonaisvaltaisen hoidon toteuttaminen yksilön tarpeita, toiveita ja itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. Pyrimme asiakkaiden yksilölliseen kuntoutukseen ja omatoimisuuden ylläpitämiseen ja edistämiseen.

Kartanossa toteutetaan kuntouttavaa työotetta, joka mukautuu asiakkaan yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Toiminnan sisältöä arvioidaan säännöllisesti, näin turvaamme asiakkaan toimintakyvyn säilymisen mahdollisimman pitkään.

Toimintamme perustuu vahvasti annettuihin suosituksiin ja lainsäädännöllisiin kokonaisuuksiin. Lue lisää toiminnastamme ja arvoistamme omavalvontasuunnitelmastamme.