Metsäretkellä

Metsässä on helppo rentoutua ja pysähtyä kuuntelemaan metsän ääniä. Metsän pehmeät polut ja sammalmättäät tarjoavat ihanteellisen kävelyalustan kaikille kulkijoille.

Poimimme metsästä sieniä ja puolukoita joista valmistamme erilaisia herkkuja asukkaiden nautittavaksi.

 

Puolukka (Vaccinium vitis-idaea)

”on puolukoiden sukuun (Vaccinium) ja kanervakasvien heimoon kuuluva, 5–30 senttimetriä korkea ainavihanta varpu, joka kasvaa laajalla alueella pohjoisella pallonpuoliskolla. Puolukalla on vihreät ja suipot lehdet, jotka ovat 10–25 millimetriä pitkät. Puolukka kukkii touko-kesäkuussa ja punainen syötävä pohjusmarja on kypsä syyskuussa. Puolukka viihtyy parhaiten kuivien kangasmetsienpuolukkatyypin metsissä.

Puolukka on yleisesti käytetty marja sekä Suomen tärkein luonnonmarja.”

Lähde: Wikipedia

Suppilovahvero (Cantharellus tubaeformis)

”Suppilovahvero on kooltaan pienikokoinen ja muodoltaan torvimainen. Sienestäjän on usein etsittävä sitä sammaleen seasta. Onneksi se kasvaa ryhmissä ja usein suurena joukkona. Lakin halkaisija on useimmiten alle viisi senttiä. Sen lakki on kellertävän tai harmahtavan ruskea, keskellä on selvä suppilo. Suppilon keskeltä on useimmiten selvä reikä onttoon jalkaan, joka on kellertävä ja melko pitkä ja hoikka. Alapinnan harvat helttamaiset poimut ovat leveitä, johteisia ja haaroittuvia. Sienen maku ja tuoksu ovat mietoja.”

Lähde: Wikipedia

Suppilovahveropiirakka valmiina iltapalapöytään.