lokakuu 04. 2019

Aitoa markkinatunnelmaa Valkon Hoitokodilla

Ilmassa oli jo syksyn kirpeyttä mutta tunnelma oli lämmin Valkon Hoitokodin sisäpihalla, jonne oli syyskuun lopulla kokoontunut iloinen joukko väkeä pistäytymään omilla syysmarkkinoilla.

- Tämä on nyt toinen kerta, kun järjestämme syysmarkkinat hoitokodin asukkaille. Edellisistä on jo kulunut kaksi vuotta. Syysmarkkinoilla käyminen on monille loviisalaisille aivan pakollinen perinne. Me päätimme tuoda omat syysmarkkinat tänne hoitokotiin, jotta kaikki meidän asukkaat pääsisivät mukaan, kertoo tapahtumaa järjestänyt johtava sairaanhoitaja Taina Blomqvist.

 

- Meillä on liikuntarajoitteisia ja pyörätuolilla liikkuvia asukkaita. Teemme kyllä paljonkin retkiä ja vierailuja eri paikkoihin, mutta ne tapahtuvat yleensä vähän pienemmällä porukalla. Tuomalla syysmarkkinat tänne meille, mahdollistamme kaikkien halukkaiden osallistumisen tapahtumaan, Taina jatkaa.

Väkeä ja tunnelmaa markkinoilla riitti. Valkon Hoitokodin ja Valko Kartanon omien asukkaiden lisäksi mukaan oli kutsuttu sekä Lapinjärven Hoitokodin että Palvelukodin asukkaita ja Loviisan toimintakeskuksen asiakkaita.

- Asukkaamme ovat innoissaan markkinoista. Täällä on rentoa meininkiä ja monenlaisia myynti- ja toimintapisteitä. Jokaisella on itselle sopiva summa käteistä käytettävissä omiin ostoksiin ja henkilökunta auttaa tarvittaessa kaupanteossa ja leikkimielisissä toimintapisteissä, toteaa Taina.

Koko porukalle oli talon puolesta tarjolla kuumia hot dogeja, ja Varma Nakki Oy:n hauskalla nakkiautolla riittikin pientä jonoa. Ei ihme, kuumat hodarit kaikilla mausteilla maistuivat markkinahumun keskellä mainiosti. Hoitokodin oma keittiö oli ahkeroinut leipomalla monenlaisia leivonnaisia mukaan ostettavaksi. Myös oman keittiön hillopurkit tekivät pikkurahalla kauppansa.

 

Onnenpyörää pyöritettiin ahkerasti ja lämpimät villasukat, toimintakeskuksen keramiikkatuotteet ja Eva Nylundin torikukkaset löysivät uusia omistajia. Markkinahinnat sopivat kaikkien kukkaroille ja markkinarinkelit saivat hymyn huulille. Tapahtuman kruunasivat Bengt Blomqvistin soittamat perinteiset haitarisävelet.

Aivainlippu