Uusia tuulia hoitokodeissa

Kulta-Ajan Koti -konsernissa puhaltavat uudet, vahvasti kehittämiseen liittyvät tuulet. Energisen johtoryhmän vetäjinä toimivat hallituksen puheenjohtaja Mia Viljakainen ja toimitusjohtaja Päivi Vahteri. Ryhmään kuuluvat lisäksi kaikkien hoitokotien johtajat eli Susanne Vauhkonen Valkon Hoitokodista, Barbara Grandell Valko Kartanosta sekä Heli Salminen, joka johtaa Lapinjärven Palvelukoteja ja Lapinjärven Hoitokotia. Taustavaikuttajana toimii myös Pirjo-Riitta Mulari, joka on yksi yhtiön alkuperäisistä perustajista.

– On meillä kyllä upea tiimi tässä toimintaa suunnittelemassa, toteuttamassa ja kehittämässä, toteaa Päivi Vahteri.  

– Olen nyt ollut mukana yrityksessä reilun vuoden. Tämä on ollut innostuksen aikaa hyvin positiivisessa merkityksessä. Olen yhä uudelleen hämmästynyt siitä, kuinka osaavaa ja motivoitunutta henkilöstöä meillä on töissä. Tämä on hoito- ja hoiva-alalla melkoinen ilonaihe päivittäin.

– Kolmen toimintavuosikymmenen aikana hoitokotien työskentelyperiaatteita ja asenneilmapiiriä on ehditty hioa juuri meidän arvomaailmamme mukaisiksi. Hoitokotimme ovat sopivan kokoisia yksiköitä, joten muutosten tekeminen on mahdollista joustavasti ja nopeasti. 

– Arvostan erityisen paljon meidän hoitokotien johtajia, jotka ovat laittaneet oman persoonansa sataprosenttisesti mukaan tiimiensä päivittäiseen työskentelyyn. Kullakin on omat vahvuutensa ja yhdessä meillä on valtavasti kokemusta ja osaamista.

– Meidän kodeissamme asuu sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujia että ikäihmisiä ja muistisairaita. Työssämme on tärkeää hyväksyä erilaisia persoonia, kuunnella ja antaa asukkaille aikaa. Arvostamme hoitoalan koulutusta ja panostamme myös henkilöstön jatkokoulutukseen ja työhyvinvointiin.

Ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö on tärkeä voimavaramme, joka auttaa meitä antamaan asukkaillemme parasta mahdollista hoito- ja hoivapalvelua. 

– Myös minä olen ylpeä ja iloinen perheyrityksemme pitkästä taipaleesta ja siitä, että toiminta jatkuu ja kehittyy edelleen menestyksellisesti. Meille on aina ollut tärkeää tehdä hoitokodeista oikea koti asukkaillemme, toteaa Mia Viljakainen.

Alusta lähtien hoitokodeissamme on haluttu toimia inhimillisen elämän puolesta ja erilaisia persoonia ja elämäntilanteita ymmärtäen. Nämä periaatteet ovat meidän sydäntämme lähellä tänäkin päivänä ja niitä toteutetaan täällä jatkossakin, perheyrityksen hengessä, Mia lupaa.

Kulta-Ajan Kotien johtoryhmä yhteiskuvassa.
Kulta-Ajan Koti -konsernin johtoryhmä tapaa säännöllisesti ja käy yhdessä läpi arjen käytännön asioita ja toimintaa, henkilöstö- ja talousasioita sekä toiminnan kehittämiseen liittyviä asioita. Kuvassa vasemmalta toimitusjohtaja Päivi Vahteri, hallituksen puheenjohtaja Mia Viljakainen, seisomassa Valko Kartanon johtaja Barbara Grandell, Mian vieressä istumassa Valkon Hoitokodin johtaja Susanne Vauhkonen ja oikealla Lapinjärven Hoitokodin ja Palvelukotien johtaja Heli Salminen.