Kesä 2019

Kartanolla ollaan ehditty paljon kesän aikana. Olemme hoitaneet meidän kanoja, jotka tulivat 27.5. Kesäkuussa meille tuli uusi asukas, kissanpentu Mirre.  Mirre on hyvin vilkas ja leikkii paljon, ollaan pidetty sitä ulkonakin. Mirre asuu yhden asiakkaan asunossa ja asiakas hoitaa kissaa.

Toukokuussa käytiin Tallinnassa. Oli hyvä ilma ja mieli. Kesän aikana ollaan tehty paljon muitakin retkejä, esimerkiksi käytiin Kotkan Sapokka puistossa ja maretariumissa. Ollaan myös käyty monessa eri kesäteatterissa, Loviisan kesäteatterissa, Lurensissa ja Ruotsinpyhtäällä.

Kesäkuussa tehtiin retki Källan leirintäalueelle. Siellä saunottiin ja uitiin, rohkeimmat uskalsivat jopa soutamaan.

Sään salliessa ollaan käyty uimassa Valkon uimarannalla ja lenkillä. Käytiin myös poimimassa mansikoita Myrskylässä.

Tekstin kirjoittaja on Kartanon asiakas.

Hauskaa alkavaa syksyä!

Joulun aikaa

Kartanolla kesä meni hyvin ja olemme jatkaneet aktiivista arkea syksyllä ja talvella. Monet Kartanon asukkaista osallistuvat talon ulkopuolella järjestettäviin aktiviteetteihin kuten Mentran äijäryhmään ja Etevan sählyyn. Niiden lisäksi jotkut käyvät myös AA-ryhmässä.

Kartanolla olemme ulkoilleet aina sään salliessa ja olemme alkaneet käymään Valkon monitoimitalolla joka toinen torstai missä meille on varattu sali. Siellä me pelataan pallopelejä, tehdään tasapainoharjoituksia tai muuta liikunnallista toimintaa.

Nyt joulun aikana on jo ollut muutama konsertti mihin olemme osallistuneet ja vietettiin myös meidän omia pikkujoulujuhlia. Tulossa on vielä muun muassa omat itsenäisyyspäiväjuhlat Suomi 100 kunniaksi, sekä ruotsin- että suomenkielinen kauneimmat joululaulut kirkossa ja piparkakkujen leivontaa.

Kevättä Kartanolla

Kartanolla on menneiden viikkojen aikana tapahtunut kaikenlaista kivaa. Meillä on muun muassa ollut vaatemyyjä Senior Shop jonka yhteydessä pidettiin muotinäytös jossa asukkaat olivat malleina.

Pääsiäistä on myös vietetty perinteisin tavoin syömällä pääsiäisherkkuja, kasvattamlla rairuohoa ja askarteltu pääsiäskoristeita.

Olemme myös ehtineet osallistua aprillimarkkinoihin jota järjestettiin Loviisassa. Siellä juotiin tavanomaisesti markkinakahvit ja nautittiin markkinatunnelmasta aurinkoisessa säässä.

Näiden aktiviteettien ohella olemme jatkaneet päivittäisiä ryhmiä ja ulkoiltu sään salliessa.  Kevään aikana meitä odottaa muun muassa Tallinna reissu, puutarhahoitoa, piknik Valkon Metallirannassa, kesäkauden avajaiset ja kohta myös meidän kanat tulevat meille taas kesäksi asumaan.

Tapahtumia Kartanolla

Valkon Kartanolla on ollut kaikenlaista ohjelmaa menneillä viikoilla. Päivittäisiin ryhmiin kuuluu esim. rentoutusryhmä joka kokoontuu tiistai tai keskiviikkoisin, askarteluryhmä joka on joka torstai ja liikuntaryhmä joka ulkoilee maanantaisin.

Näiden ryhmien lisäksi kokoontuu juttutupa-ryhmä, jossa jutellaan menneistä tai ajankohtaisista asioista ja leivontaryhmä, jossa leivotaan asiakkaiden toivomia herkkuja.

Edellä mainittujen ryhmien ohella vietetään myös aina juhlapäiviä, kuten esimerkiksi ystävänpäivä ja laskiainen, jolloin järjestetään asiakkaille jotain pientä ekstraa.

Lähikaupan avajaiset

Lähikauppa

Kauan odotettu ja uudistettu lähikaupamme avasi taas ovensa. Sen jälkeen, kun tuli päätös lähikaupamme sulkemisesta tuli,  olemme toivoneet, että löytyisi uusi yrittäjä, joka voisi jatkaa lähikaupan toimintaa.

Uusi yrittäjä löytyi ja nyt lähikaupamme, uudelta nimeltä Meidän kauppa, on taas auki. Iloisina tästä lähdettiin isolla porukalla osoittamaan tukeamme ja uteliaina katsomaan minkälainen Meidän kauppa on.

Sää oli meille suotuisa ja sen lisäksi, että uusi lähikauppa on hieno saatiin myös ulkoilla hyvässä seurassa,  koska lähikauppa on kävelymatkan päästä meistä.

Lähikauppa edistää asukkaidemme omatoimisuutta,  koska he pääsevät itsenäisesti kävellen tekemään ostoksia. Sen myötä itsevarmuus ja aktiivisuus lisääntyy. Me kaikki peukutamme omaa lähikauppaamme!

 

Leivontaryhmä kokoontui Kartanolla!

Perjantaina pidettiin leivontaryhmä Kartanolla. Voisilmäpullia oli toivottu ja niitä sitten leivottiinkin peräti noin 50 kappaletta.

Asukkaat osallistuivat reippaasti ja päiväkahveilla saatiin nauttia tuoreista voisilmäpullista ja hienosta tammikuun auringonpaisteesta.

 

Arkea ja elämää Valko Kartanossa

Pääosa Valko Kartano asukkaista on mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Heillä on käytössään saunallisia rivitaloasuntoja, joissa on viihtyisä pieni keittiö. Arkeemme mahtuu monelaisia tavallisia ja tuttuja asioita, runsaasti erilaista toimintaa sekä kunkin oman valinnan mukaisia aktiviteetteja.