Kesän kuulumisia

Hoitokodilla kesä on saatu hyvään vauhtiin! Keväällä osa asukkaista osallistui talonmiehen johdolla kesäkanojen häkin rakentamiseen ja alkukesästä saimmekin pihamme iloksi 5 kesäkanaa. Kanoja hoidetaan asukkaiden ja henkilökunnan yhteistyöllä ja usealle asukkaalle kanat ovatkin suuri ja tärkeä osa päivää.

Lisäksi hoitokodillamme on kasvateltu ahkerasti muutakin syötävää, kuin kananmunia. Kasvihuoneessa kypsyy pikkuhiljaa suuria kauniita tomaatteja ja pihallamme on lisäksi kasvamassa mm. erilaisia salaatteja, yrttejä, sekä perunaa, jotka nekin hoidetaan yhteistyöllä asukkaiden kanssa.

 

Kesäkuun 13.  päivänä kävimme Kouvolan kaupungin järjestämissä mielenterveyskuntoutujien yleisurheilukilpailuissa.

Hoitokodilta mukaan kisaamaan lähti hienosti 3 asukasta ja lisäksi 1 henkilö lähti kannustusjoukkoon, ja naapuristamme Palvelukodeilta oli myös 5 henkilön kisaajaryhmä mukana. Vietimme hienon aurinkoisen ja lämpimän kesäpäivän kilpailuhumussa ja palkitsimme itsemme päivän päätteeksi grillimakkaralla.

 

Nyt on aika nauttia kesäisistä päivistä ja yhteisestä tekemisestä!

 

Naistenpäivä 8.3

Tänään aurinkoisena torstaina vietimme Lapinjärven Hoitokodissa Kansainvälistä naistenpäivää!

Ihanien naisiemme kunniaksi oli pöydät täynnä kukkia ja lisäksi naisia hemmoteltiin hiusten letityksillä ja kynsien lakkauksilla.

Tyytyväiset ilmeet valtasivat päiväsalin ja kauniisti lakattuja kynsiä ihasteltiin vielä iltasella yhdessä.

Vaikka virallisesti naistenpäivää vietetäänkin vain kerran vuodessa, niin hiusten letitykset ja kynsien lakkaukset saavat kyllä jatkua säännöllisesti, niin mukavaa yhdessäoloa ja läheisen koskettamista se on.

Touhukas tiistaipäivä hoitokodin tiloissa

Tänään on hoitokodin asukkailla ollut tekemistä monenlaiseen makuun ja toimintaa on riittänyt pitkin päivää.

Heti aamusta hoitokodille saapui parturi-kampaaja, joka on leikannut asukkaiden hiuksia näiden toiveiden mukaisesti ja todella tyylikkäitä lopputuloksia saatiinkin aikaan!

Kun hiukset oli ojennuksessa, oli aika pelailla vähän yhteispelejä porukassa. Nauru ja sääntöjen pohtiminen kuului kauas asti.

Lisäksi iltapäivällä toteutettiin asukkaan pitkäaikainen toive valmistaa oma munakas, johon on itse saanut täytteet valita ja itse pääsi sen valmistamaan. Lopputulos oli niin herkullisen näköinen ja makuinen, ettei valmiista lopputuloksesta kerennyt edes kuvaa nappaamaan, kun se oli jo parempiin suihin kadonnut.

Päivässä on siis touhua ja tohinaa riittänyt, sekä mukavaa yhdessäoloa, huomenna jatketaan taas mm. taidekerhon merkeissä!

Martta

Marraskuussa Hoitokodin pihalle ilmestyi pieni tyttökissa. Aluksi kissa oli arka ja kurkisteli hoitokodin touhuja rakennusten alta. Kissanpennulle yritettiin etsiä omistajaa, mutta kun omistajaa ei löytynyt, alettiin kissalle antaa ruokaa ulos. Vähän kerrallaan se tottui asukkaisiin ja hoitajiin. Muutaman viikon sinnikkään kesytyksen jälkeen kissa saatiin houkuteltua sisälle.

Koko hoitokodin yhteiseksi projektiksi tullut kissanpennun pelastaminen nälältä ja kylmyydeltä puhutti asukkaita ja kissan kuulumisia kyseltiin tiheästi. Kaikkien mieltä lämmitti kissan, joka sitten ristittiin Martaksi, saapuminen hoitokodille ja sen kesyyntyminen niin, että se antoi jo silittää itseään ja leikki leluilla joita sille oli tuotu.

 

Oltuaan kuukauden ajan sisällä, Martta osallistui jo johtajan tehtäviin ansiokkaasti.

Nyt Martta on muuttanut asumaan erään asukkaan huoneeseen. Martasta on seuraa ja iloa, sekä myös sopivasti vastuuta.

Jääkiekkoa!

Kaikilla meillä on asioita, joista nautimme kovasti. Ja kun hyvän mielen tuo jääkiekko ja se itselle tärkeä joukkue, niin mikä voisi olla parempaa kuin päästä seuraamaan peliä paikan päälle. Lauantaina päästiin siis seuraamaan KooKoo-HIFK peliä Kouvolan Lumon -areenalle. Vaikka tällä kertaa asukkaan suosikkijoukkue HIFK jäi täpärästi häviölle, niin me jäätiin voiton puolelle, niin onnistunut reissu oli!!

Norsupallo-ottelu 21.10.2017

Viikonloppuna pelattiin norsupallo-ottelu Lapinjärven Hoitokodin ja Lapinjärven Palvelukotien välillä. Sää suosi meitä ja vaikka oli kirpeä syyspäivä, niin aurinko paistoi koko ottelun ajan. Osallistujia saatiin mukavasti niin, että molemmilla puolilla oli täydet joukkueet. Pääosin joukkueet koostuivat asukkaista, mutta molemmilla puolilla oli myös ohjaaja ”tukihenkilönä”. Ottelun edetessä pelaajat pääsivät todelliseen urheilufiilikseen ja nähtiin hienoa joukkuepelaamista!

Peli oli rehtiä ja reilua ja nähtiinkin paljon syöttelyä joukkuetovereille ja maalejakin saatiin aikaiseksi! Tällä kertaa Hoitokoti voitti Palvelukodit lukemin 5-2.  Norsupallo-ottelusta pitivät kaikki ja oli mukavaa olla ulkona upeassa syyssäässä. Tauoilla nautittiin lämmintä mehua ja oli mukava yllätys, että saatiin myös talojen ulkopuolinen vahvistus mukaan peliin. Ulkoilu ja pelailu ovat parasta hyvässä seurassa!

Rapurapurallaa!!

Rapurapurallaa! Rapujuhlaa vietettiin tänään Lapinjärven Hoitokodilla. Kaikki halukkaat pääsivät maistelemaan rapuja. Mukaan oli kutsuttu myös Palvelukotien väki. Hyvää oli!

Loppukesän kuulumisia

Kesä on sujunut hyvin vauhdikkaasti Hoitokodilla. Ollaan oltu paljon ulkona, kukin omien voimiensa mukaan, joko pihalla istuskellen tai kävellen ja retkeillen. Yksi mukava lähiretki oli Kymen Paviljongille, jossa on kotieläinpihalla kanoja, pikkukilejä ja vuohia. Vuohet tulivat aidan luo rapsuteltaviksi, eikä oltaisi maltettu millään lähteä pois.

Myös frisbeegolf on ollut suosittua. Siinä kun yhdistyy mukavasti luonnossa liikkuminen ja tasapaino-koordinaatio ja motoriikkaharjoitteet. Ja ihan huomaamatta!

 

Heinäkuussa käytiin myös kesäteatterissa nauttimassa hienosta esityksestä Vääpeli Körmy -minun taisteluni. Isolla porukalla päästiin lähtemään ja asukkaat tuntuivat nauttivan hyvästä esityksestä ja tietysti väliaikatarjoilusta, kahvia ja pullaa!! Vaikka kesä oli hieman sateinen, niin meille osui hieno ilta-aurinko ja poutasää!

 

 

Taidekerhossa

Taidekerhossa iloiset värit ja kotoisa, iloinen tunnelma veivät asukkaat irti sateen harmaudesta.  Hienoja taideteoksia syntyi ja jokaiselle löytyy oma tapansa luoda taidetta.

Meriretki Kotkan saaristossa

Hoitokodin kesäretki suuntautui Kotkan merellisiin maisemiin. Aamupalan jälkeen lastattiin autot täyteen ja ajeltiin Sapokkaan, josta lähdimme Vikla-aluksella kiertämään Kotkaa. Aurinko ei tällä kertaa meitä hellinyt, mutta aluksella oli oikein mukava ja iloinen ilmapiiri. Samalla kun istuimme katselemassa kauniita maisemia, saimme kuulla Kotkan historiasta.

Moni pääsi näkemään ensimmäistä kertaa Kotkan mereltä käsin, mutta mukana oli myös sellaisia, joille meri on hyvinkin tuttu .

Aluksen kahvila oli kovin suosittu asukkaiden keskuudessa ja selkeästi jokainen pääsi nauttimaan päivästä juuri haluamallaan tavalla. Aika vain kului mahdottoman nopeasti! Tuntui, että aivan liian pian oltiin taas satamassa ja oli aika siirtyä takaisin hoitokodille.