Kesäkuulumisia Hoitokodilta

Kesällä olemme tehneet monta eri retkeä. Kävimme korkeasaaressa alkukesästä, reissu oli arvostettu ja sekä asukkaat että henkilökunta nautti suuresti, ja sää suosi meitä.

Ollaan myös käyty ahkerasti kesäteatterissa, meidät oli kutsuttu Loviisan kesäteatterin kenraaliharjoituksiin, siellä nautittiin pirteästä esitelmästä. Lisäksi käytiin Ruukin Kesäteatterissa ja Lurens sommarteaterissa.

Toinen kesän kohokohta oli meidän retki Källan leirintäalueella. Lähdettiin isolla porukalla viettämään päivää Källaan, jossa syötiin hyvin ja vietettiin yhteistä aikaa. Rohkeimmat usklatuivat jopa uimaan ja lämmittelemään saunaan.

Olemme tehneet myös satunnaisia retkejä kahvilaan, jäätelökioskille ja picnicille. Kävimme myös kuuntelemassa paikallista Voice-Crack yhtyettä Loviisan Kaupungin ilmaistapahtumassa ”Picnic on the Beach”illä. Lions Loviisa tarjosi meille kalastusretken josta meidän asukkaat tykkäsivät paljon.

Hyvää alkavaa syksyä kaikille !

Terveisin Valkon Hoitokodin asukkaat ja henkilökunta

Kesän tapahtumia… tähän asti. :)

Valkon hoitokodissa on tapahtunut kaikenlaista nyt kesän aikana. Sään salliessa olemme viettäneet paljon aikaa ulkona omalla pihalla. Olemme istuttaneet uuden kukkapenkin missä on myös mansikoita mistä ollaan jo saatu vähän satoa.

Olemme myös useasti menty tervehtimään meidän kesäkanoja joiden huolenpito on pääosin asukkaiden vastuulla. Toimintaterapeutti auttaa myös kanojen hoidossa.

Kesään kuuluu myös hyvä ruoka ja kiitos meidän keittiöhenkilökunnan hyvistä ideoista olemme saatu nauttia grilliruuasta ja muista kesänherkuista.

Kesäretkiä olemme myös ehtineet tehdä. Olemme muun muassa käyneet Kotkassa meri-jokiristeilyllä ja useammassa kesäteatterissa.

Meidän tekemistä voi seurata myös meidän facebook sivulla Kulta-ajan Kodit minne laitetaan kuvia kaikesta mitä tehdään. Vielä on kesää jäljellä ja siitä saadaan nauttia ja kivoja retkiä on edessä päin esimerkiksi tämän viikon kalastusretki Loviisan Sahaniemelle.

Kesäkauden avajaiset

Eilen 30.5 vietettiin kesäkauden avajaisia Valkon hoitokodissa. Kesäkauden avajaiset ovat jo perinne meillä ja näihin juhliin omaiset ja ystävät ovat myös tervetulleita. Juhlat vietetään aina yhdessä Valko Kartanon väen kanssa. Ohjelmassa oli grillausta, muutamia leikkejä ja mukavaa yhdessäoloa.  Harald aasi oli myös paikalla ottamassa vastaan rapsutuksia ja haleja.

Harald-aasi vierailulla

Samana päivänä saapuivat meidän tämän vuoden kesäkanat. Niitä on tänä vuonna viisi kappaletta ja asukkaat olivat heti ihailemassa niitä.

Valkon hoitokodin kevät

Valkon hoitokodilla on tapahtunut kaikenlaista mukavaa menneiden viikkojen aikaa. Vaatemyyjä Senior Shop vieraili meillä jolloin pidettiin myös muotinäytös missä asukkaat olivat malleina. Se on aina hyvin pidetty tapahtuma ja kauppa käy kuumana kun asukkaat valitsevat mieluisia vaatteita itselleen.

Pääsiäinen vietettiin perinteisin tavoin kun hiljennyttiin hartaushetkeen ja ehtoolliseen, nautittiin pääsiäisherkuista ja laitettiin rairuohoa kasvamaan.

Loviisan aprillimarkkinoilla olemme myös käyneet. Siellä saatiin aurinkoisessa säässä nauttia markkinatunnelmasta ja juoda hyvää markkinakahvia.

Mitä meillä on odottaa kevään aikana on ulkoilua ja pihapelejä ihanassa kevät säässä, kesäkauden avajaisia ja kesäkanojen saapumista.

Tapahtumia Valkon hoitokodissa

Meillä on ollut kaikenlaista ohjelmaa ja tapahtumaa viime blogi kirjoituksesta. Olemme viettäneet laskiaista, naistenpäivää ja monia syntymäpäiviä. Laskiaista vietettiin ulkoilun merkeissä ja mukana oli myös karvakaveri Otto.

Naistenpäivänä naisia hemmoteltiin käsi- ja päähieronnalla, ihanassa rentouttavassa ympäristössä.

Avoimet ovet pidettiin myös naistenpäivänä 8.4 jolloin kaikki kiinnostuneet saivat tulla tutustumaan meidän toimintaan, oli onnistunut tapahtuma.

Olemme myös ehtineet käydä katsomassa MM-hiihtoa Lahdessa ja käyty elokuvissa katsomassa elokuvaa La La Land. Niiden lisäksi pidämme säännöllisesti erilaisia ryhmiä kuten esimerkiksi askarteluryhmää ja yhteislaulua.

 

 

 

Nyt leivotaan!

Voisilmapullia

Hoitokodin leppoisa leivontaryhmä kokoontui keskiviikkona.

Leivottiin yhdessä voisilmäpullia, koska niitä oli toivottu. Asukkaiden osallistuminen oli reipasta ja yhdessä pyöriteltiin ja paistettiin noin 30 pullaa.  Päiväkahveilla saatiin nauttia tuoreista voisilmäpullista ja kivasta yhdessäolosta.

 

 

Arkea ja elämää Valkon Hoitokodissa

altteksti

Valkon Hoitokoti on toiminut jo yli 25 vuoden ajan. Asukkaamme ovat ikäihmisiä sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Tässä blogiosiossa voit seurata Hoitokodin elämää ja tapahtumia, olla mukana arkisissa askareissamme, harrrastuksissamme sekä iloissamme ja suruissamme. Tervetuloa kurkistamaan Valkon Hoitokodin elämään!