Lapinjärven Palvelukodit

Lapinjärven Palvelukoti sijaitsee rauhallisessa maalaismaisemassa Lapinjärven kirkonkylässä. Palvelukodissa on parikymmentä asukasta ja heillä on käytössään oma, kodikas huone. Suurin osa paikoistamme on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille.

Palvelukodin yhteydessä on myös pienempi Helmikoti, joka on erikoistunut muistihäiriöisten tehostettuun palveluasumiseen.

Hoitokodin johtaja Heli Salminen istuu puutarhassa hymyillen.

"

Lapinjärven Palvelukodeilla kohdataan asukas ja hänen tarpeensa kuunnellen ja keskustellen. Suuri osa asukkaistamme on mielenterveyskuntoutujia ja  haluamme taata, että meillä on riittävästi aikaa jokaisen henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja elämäntilanteen huomioimiseen.

Haluamme luoda pitkäaikaisen ja luottamuksellisen suhteen asukkaisiimme.  Se on hoitotyön ja asukkaiden oman elämän kannalta oleellista.

Parasta täällä ovat todella vaihtelevat ja monipuoliset päivät. Olemme asukkaidemme tukena aina, niin iloisissa kuin niissä vaikeammissakin hetkissä. 

Heli Salminen, hoitokodin johtaja

"

Lapinjärven Palvelukodeilla eletään hyvää arkea
– ja välillä vähän juhlitaankin!
Rauhallinen mutta virikkeellinen ympäristö auttaa asukkaita elämään omannäköistä arkea. Halutessaan asukkaat voivat osallistua puutarhanhoitoon, liikuntahetkiin ja monenlaisiin ohjattuihin aktiviteetteihin. Hyvä ja ravitseva ruoka tehdään omassa keittiössä eri ruokavaliot huomioiden. Vietämme juhlia ja syntymäpäiviä,  ja eri vuodenajat ja sesongit maistuvat myös ruokalistalla.
Asukas ja hoitaja istumassa penkillä kesällä.
Ulokuva Lapinjärven Palvelukodeilta.
Lapinjärven Palvelukodeissa asutaan viihtyisissä rivitaloasunnoissa
  • hoitokodilla on 10 paikkaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille
  •  muistisairaille 9 paikkaa kodikkaassa ja turvallisessa ryhmäkodissa
  • kuntoutujilla on kolmen huoneen, keittiön ja saunan rivitaloasunnot, joissa jokaisella on oma huone
  • ryhmäkodissa asukkaiden käytössä on oma huone ja kylpyhuone
  • kodinomainen ilmapiiri
  • aidattu, turvallinen ja esteetön piha-alue 
Lapinjärven Palvelukodeilla hoitotyössä panostetaan aitoon vuorovaikutukseen, asiakkaan elämänhistorian ymmärtämiseen ja tunteiden tulkitsemiseen. Turvaamme asukkaallemme laadukkaan hoidon ja huolenpidon hänen elämäkaarensa jokaisessa vaiheessa. Hoitohenkilökuntamme tekee työtään ammattitaidolla ja asiakkaamme ovat meidän toimintamme ehdoton lähtökohta. Lapinjärven Palvelukotien omavalvontasuunnitelmassa kuvataan toiminta-ajatustamme, arvojamme ja toimintaamme tarkemmin.