Lapinjärven Hoitokoti

Lapinjärven Hoitokoti sijaitsee kauniin peltomaiseman ja luonnon keskellä. Hoitokodin kolmessa rakennuksessa asutaan ja neljännessä on oma keittiö, sauna, toimistotilat ja asukkaiden yhteiset tilat, joissa harrastetaan ja viihdytään vaikka takkatulen lämmössä.

"

Hoitokodissamme eletään leppoisissa lapinjärveläisissä maalaismaisemissa. Luonto on täällä lähellä ja se on myös mukana monissa askareissamme. Liikumme paljon ulkona,  kesällä puuhastellaan kasvihuoneessa ja aikaa vietetään myös puutarhassa.

Asukkaamme ovat päihde- ja mielenterveyskuntoutujia, joille rauhallinen ja hyväksyvä ilmapiiri on tärkeä. Toiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen ja yhteistyö eri tahojen kanssa luo hyvän pohjan asukkaittemme  kuntouttamiselle ja hyvinvoinnista huolehtimiselle.

Viihtyisät rivitaloasunnot tukevat omatoimisuutta ja kannustamme asukkaitamme myös aktiviteetteihin, kullekin sopivalla tavalla ja tyylillä.

Martta-kodin pienimuotoisessa tehostetun palveluasumisen yksikössä on kuusi asukaspaikkaa.

Ilmapiirimme on avoin ja turvallinen, ja henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Heli Salminen, hoitokodin johtaja

"

Hoitokodin johtaja Heli Salminen istuu hymyillen puutarhassa.
Ulkokuva Lapinjärven Hoitokodin pihalta
  • Hoitokodissa on 26 kodikasta rivitaloyksiötä ja pienimuotoisessa tehostetun palveluasumisen Marttakodissa on kuusi paikkaa
  • Tarjoamme kodinomaista asumista sekä lyhyt- että pitkäaikaiseen hoitosuhteeseen päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, vanhuksille, muistisairaille ja vammaisille
  • Viihtyisässä päiväsalissamme ruokaillaan, järjestetään tapahtumia ja viihdytään yhdessä 
  • Viihtyisä pihapiirimme on turvallinen, aidattu ja esteetön
  • Käytössämme on oma harjoituskeittiö
  • Päärakennuksessa on asukkaiden vapaasti käytössä oleva nettiyhteys
  • Henkilöstömme on ammattitaitoista ja ystävällistä ja monet heistä ovat olleet talossa pitkään
Järjestämme yhteisiä aktiviteetteja ja yhdessäoloa vuodenaikojen mukaan. Kesällä nautitaan oman pihapiirin valoisasta tunnelmasta. Silloin tällöin grillaillaan ja paistetaan makkaraa, talvisinkin ulkoillaan ja tehdään retkiä lähimaastoon. Mikä tekee hoitokodista kodin asukkkaillemme? Pienet arkiset asiat, kuten yhdessä tekeminen, kotiruoka, tutut hoitajat ja turvallinen ilmapiiri.
Kasvihuone ja vehreää puutarhaa.
Muutama karvakuonokin  kuuluu hoitokodin ruokavahvuuteen. Mauno-kissa on mukana päivän touhuissa, nauttii silityksistä ja herkkupaloista. Rivitaloasuminen omissa kodeissa mahdollistaa yhteiselon asukkaan oman, rakkaan koiran kanssa.

Lapinjarven hoitokodin tarjoamat palvelut perustuvat ihmisen kunnioittamiseen ja laadukkaan elämän sekä toimin­takyvyn monipuoliseen tukemiseen. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista arkea oman elamän ehdoilla.

Tavoitteenamme on tukea asiakkaan itsenäistä selviytymistä ja päätöksentekoa, kuntoutumista, elämänhallintaa sekä osallisuutta ottaen huomioon hänen omat voimavaransa ja toimintakykynsä antamat mahdollisuudet.

Lue lisää toimintatavoistamme omavalvontasuunnitelmastamme.