Jääkiekkoa!

Kaikilla meillä on asioita, joista nautimme kovasti. Ja kun hyvän mielen tuo jääkiekko ja se itselle tärkeä joukkue, niin mikä voisi olla parempaa kuin päästä seuraamaan peliä paikan päälle. Lauantaina päästiin siis seuraamaan KooKoo-HIFK peliä Kouvolan Lumon -areenalle. Vaikka tällä kertaa asukkaan suosikkijoukkue HIFK jäi täpärästi häviölle, niin me jäätiin voiton puolelle, niin onnistunut reissu oli!!

Norsupallo-ottelu 21.10.2017

Viikonloppuna pelattiin norsupallo-ottelu Lapinjärven Hoitokodin ja Lapinjärven Palvelukotien välillä. Sää suosi meitä ja vaikka oli kirpeä syyspäivä, niin aurinko paistoi koko ottelun ajan. Osallistujia saatiin mukavasti niin, että molemmilla puolilla oli täydet joukkueet. Pääosin joukkueet koostuivat asukkaista, mutta molemmilla puolilla oli myös ohjaaja ”tukihenkilönä”. Ottelun edetessä pelaajat pääsivät todelliseen urheilufiilikseen ja nähtiin hienoa joukkuepelaamista!

Peli oli rehtiä ja reilua ja nähtiinkin paljon syöttelyä joukkuetovereille ja maalejakin saatiin aikaiseksi! Tällä kertaa Hoitokoti voitti Palvelukodit lukemin 5-2.  Norsupallo-ottelusta pitivät kaikki ja oli mukavaa olla ulkona upeassa syyssäässä. Tauoilla nautittiin lämmintä mehua ja oli mukava yllätys, että saatiin myös talojen ulkopuolinen vahvistus mukaan peliin. Ulkoilu ja pelailu ovat parasta hyvässä seurassa!

Rapurapurallaa!!

Rapurapurallaa! Rapujuhlaa vietettiin tänään Lapinjärven Hoitokodilla. Kaikki halukkaat pääsivät maistelemaan rapuja. Mukaan oli kutsuttu myös Palvelukotien väki. Hyvää oli!

Loppukesän kuulumisia

Kesä on sujunut hyvin vauhdikkaasti Hoitokodilla. Ollaan oltu paljon ulkona, kukin omien voimiensa mukaan, joko pihalla istuskellen tai kävellen ja retkeillen. Yksi mukava lähiretki oli Kymen Paviljongille, jossa on kotieläinpihalla kanoja, pikkukilejä ja vuohia. Vuohet tulivat aidan luo rapsuteltaviksi, eikä oltaisi maltettu millään lähteä pois.

Myös frisbeegolf on ollut suosittua. Siinä kun yhdistyy mukavasti luonnossa liikkuminen ja tasapaino-koordinaatio ja motoriikkaharjoitteet. Ja ihan huomaamatta!

 

Heinäkuussa käytiin myös kesäteatterissa nauttimassa hienosta esityksestä Vääpeli Körmy -minun taisteluni. Isolla porukalla päästiin lähtemään ja asukkaat tuntuivat nauttivan hyvästä esityksestä ja tietysti väliaikatarjoilusta, kahvia ja pullaa!! Vaikka kesä oli hieman sateinen, niin meille osui hieno ilta-aurinko ja poutasää!

 

 

Taidekerhossa

Taidekerhossa iloiset värit ja kotoisa, iloinen tunnelma veivät asukkaat irti sateen harmaudesta.  Hienoja taideteoksia syntyi ja jokaiselle löytyy oma tapansa luoda taidetta.

Meriretki Kotkan saaristossa

Hoitokodin kesäretki suuntautui Kotkan merellisiin maisemiin. Aamupalan jälkeen lastattiin autot täyteen ja ajeltiin Sapokkaan, josta lähdimme Vikla-aluksella kiertämään Kotkaa. Aurinko ei tällä kertaa meitä hellinyt, mutta aluksella oli oikein mukava ja iloinen ilmapiiri. Samalla kun istuimme katselemassa kauniita maisemia, saimme kuulla Kotkan historiasta.

Moni pääsi näkemään ensimmäistä kertaa Kotkan mereltä käsin, mutta mukana oli myös sellaisia, joille meri on hyvinkin tuttu .

Aluksen kahvila oli kovin suosittu asukkaiden keskuudessa ja selkeästi jokainen pääsi nauttimaan päivästä juuri haluamallaan tavalla. Aika vain kului mahdottoman nopeasti! Tuntui, että aivan liian pian oltiin taas satamassa ja oli aika siirtyä takaisin hoitokodille.

 

Alppiruusuja ihastelemassa

Viime viikolla käytiin Elimäellä, Mustilan Arboretumissa ihailemassa alppiruusujen kukintaa. Kukat olivatkin täydessä loistossaan ja kuulemma upeammat kuin sataan vuoteen! Todella upea ja näyttävä oli tuo alppiruusulaakso, jossa pienellä naisporukalla kävimme kukkia katsomassa. Tämä retki tarjosi kyllä herkkuja sielulle ja ruumiille, luonnon keskellä kävellessä ja kauniita kukkia ihastellessa mieli lepäsi. Keho sai tarvitsemaansa liikettä pienillä poluilla, jotka kulkivat alppiruusulaaksossa ristiin rastiin. Ja tietysti ne kahvit vielä Mustilan puutarhan reunamilla,nam!

Retki Strömforsin Ruukkiin

Lapinjärven Hoitokodin pienimuotoinen kesäretki tehtiin kauniiseen ja historialliseen Strömforsin Ruukkiin. Hetken kierreltiin ja  katseltiin maisemia ja sitten siirryttiin Ruukin Myllyyn, jossa nautimme lounasta. Ilmapiiri oli todella mukava ja ruoka erittäin hyvää. Eihän sieltä olisi malttanut pois lähteä! Sateen saattelemana kuitenkin siirryttiin pian ruuan jälkeen autoon ja hitaasti valutellen ajeltiin takaisin Hoitokodille. Päivä oli oikein onnistunut ja samalla juhlittiin yhden asukkaan syntymäpäivää. Syntymäpäiväsankari oli oikein mielissään saamastaan erilaisesta syntymäpäiväjuhlasta ja hoitokodille palattuamme saimme vielä kakkukahvit synttärilaulun kera!

Summer Games 2017

Tänä vuonna yleisurheilukilpailu Summer Games juhli 10- vuotis juhlapäiväänsä. Kilpailu järjestettiin Kuusankosken urheilukentällä ja osallistujia saapui paikalle ympäri Kymenlaaksoa. Sää suosi urheilutapahtumaa, aurinko paistoi, mutta tuuli piti huolen  siitä, ettei hiki haitannut urheilusuorituksia.

Lapinjärven Palvelukodeilta ja Hoitokodilta lähti matkaan iloinen joukko kilpailijoita, sekä kannustajia.  Lajeina olivat kuulantyöntö, keihäänheitto, pituushyppy ja 200m freestyle. Näihin lajeihin osallistuttiin osoittamalla hyvää urheiluhenkeä ja iloista mieltä. Palvelukodeille tuli yksi mitalikin naisten +50 -v. 200m freestyle -lajissa.

Päivä oli oikein onnistunut ja kisoista riitti puhuttavaa pitkäksi aikaa! Ja tietysti mitalin kiiltoa on ihailtu koko talon väen kanssa!

Vapun viettoa Lapinjärvellä

Vapunpäivänä aloitettiin grillauskausi yhdessä Lapinjärven Palvelukotien väen kanssa. Hoitokodin pihalle oli katettu pitkät pöydät joiden ympärille kokoonnuttiin Hoitokodin ja Palvelukotien asukkaiden voimin.  Grillimestarin loihtiessa herkkujaan pelailtiin erilaisia pihapelejä ja vaihdettiin kuulumisia toisten asukkaiden kanssa.

Pelailun ja hyvän ruuan jälkeen päästiin vielä nauttimaan itse paistetuista munkeista ja simasta! Hyvä seura, hyvä ruoka, sekä aurinkoinen ilma tekivät vapunpäivästä mukavan yhteisen juhlapäivän.